msterou011flu
Aileden
C# dilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sadece boş vakit öldürmek ve dili öğrenebilmek için. Yeni olunca bazı yerlerde takılıyorum. Microsoft SQL Server Server name, kullanıcı, şifre, veritabanı isimleri... Bağlan diye form oluşturdum. İçine bağlantı kısımlarını tasarladım. Kodlarını internetten baktım hiç örnek bulamadım. Veri tabanı; veri çekme, ekleme, değiştirme gibi örnekler bol miktarda fakat bağlantı nasıl kontrol edilir onu bulamadım. Kullanıcının yazdığı bağlan formundaki değişkenlerle nasıl bağlantı yapabilirim? Kullanıcı adı veritabanı üzerinde tam yetkiye sahip olmasıda önemli. Hatta windows autentication mode olarak bağlanma olanağı sağlanabilir mi?
Bağlandığında label'lara Account veritabanına bağlandı! şeklinde uyarılar vereceğim. Birde sekme eklemek istiyorum ama o şekilde sekme nasıl eklenir bilemedim. Sekme altına sekme eklenmiş.
Teşekkürler...

Bağlandığında label'lara Account veritabanına bağlandı! şeklinde uyarılar vereceğim. Birde sekme eklemek istiyorum ama o şekilde sekme nasıl eklenir bilemedim. Sekme altına sekme eklenmiş.

Teşekkürler...
Son düzenleme: