• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.com adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

NeverWinter Başlangıç Rehberi

Deepblue

~More Than Blue~
Administrator
18 Nis 2007
61,126
3,901
113
Ankara
Merhaba değerli forum takipçileri ve üyeleri, bu yazımızda sizlere son zamanların gözde Perfect World‘un Oyunlarından Neverwinter’e kısa bir gezinti yapacağız, başlangıç rehberi olma özelliğinde taşıyan bu yazı ile oyuna yeni başlayanlar ve başlamayı düşünenler için güzel bilgilere yer vereceğiz, lafı daha fazla uzatmadan başlayalım.

Resmi Perfect World sitesinden hesabınızı aktif ettikten sonra Neverwinter’e geçiyorsunuz ve burada da hesabını aktif ediyorsunuz, ardından oyunu indirip giriş yapmanız gerekiyor, oyuna giriş yaptıktan sonra monitör kalibrasyonu yapmanız gerekiyor, bu işlemi de bitirdikten sonra karakteriniz oluşturabilirsiniz.

Karakter oluşturmak için “Yeni karakter” seçeneğine tıklamanız ve ardından “Parça seç” penceresi açılıyor, karakteriniz hangi sunucuda oynayacağınızı buradan belirliyoruz, şu an 3 farklı sunucu bulunuyor bunlar “Beholder“, “Mindflayer” ve “Dragon” ben isminden dolayı Dragon’u seçtim ve daha öncede sizinle paylaştığımız Neverwinter’ın Türkçe dublaj fragmanı izliyoruz.

Hemen ardından ırk seçme ekranına karşımıza geliyor, ırk seçme ekranı gelir gelmez ilk tepkim Adamlar yapmış ya oldu, çok gelişmiş bir Karakter oluşturma alanı mevcut, 6 farklı ilerleme ile kendi karakterinizi oluşturuyorsunuz, bunlar sırasıyla şu şekilde

  1. Irk Seçimi
  2. Sınıf seçimi
  3. Kabiliyet Puanı
  4. Görünüm
  5. Öz geçmiş
  6. Genel Bakış
İlk olarak Irk Seçiminden başlayalım

9 farklı ırk ve 2 farklı cinsiyet seçeneği ile 18 farklı karakter yaratılmış olması gayet güzel, bu ırk sınıfları “Yarı Ork“, “İnsan“, “Yarı Elf“, “Elf“, “Yüksek Elf“, “Drow“, “Cüce“, “Buçuklu“, ve “Tiefling” oluyor, ekrandan ırkı seçtikten sona ekranın altında bulunan cinsiyet tercihini de değiştirmeniz mümkün.

Bilgi: Resimleri orjinal (tam) boyutunda görüntülemek için üzerilerine tıklayınız.

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Bu 9 farklı ırkın her birinin farklı farklı özelikleri ve hikayeleri bulunuyor, özelliklerini teker teker inceleyecek olursak aşağıdaki gibi bir liste oluyşuyor.

  1. Yarı Ork – Hiddetli saldırı – Kabiliyet puanları – Ani hücüm
  2. İnsan – Çok Yönlü savunma – Kabiliyet puanları – Kahramanca çaba
  3. Yarı Elf – Heveskar – Kabiliyet puanları – Başarı mahareti
  4. Elf – Elf isabetliliği – Kabiliyet puanları – Vahşi adım
  5. Yüksek Elf – İç huzur – Ability scores – Güneş elfi zerafeti
  6. Drow – Kara ateş – Kabiliyet puanları – Trans
  7. Cüce – Toprağını savun – Kabiliyet puanları – Dökme demir
  8. Buçuklu – Atik tepki – Kabiliyet puanları – Kalın
  9. Tiefling – Kan avı – Kabiliyet Puanları – Cehennem gazzabı
Bu tür oyunlarda genelde female yani kadın karakter tercih ederim ancak Neverwinter için bu söz konusu olmadı, Tiefling ve Yüksek Elf oyunda hoşuma giden karakterler oldu, ben Tiefling’i seçtim ve Devam et dedim.

Şimdi ise karşımıza Sınıf seçim ekranı geldi.

Burada daha önce ırkını seçtiğimiz karakterimiz için bir sınıf seçmemiz gerekiyor oyunda şu anda 5 farklı sınıf var ve 1 tanesi içinde yakında gelecek yazıyor, öncelikle var olan sınıfları incelemekle başlayalım “Kurnaz düzenbaz“, “Sadık ruban“, “Kontrol büyücüsü“, “Büyük silahlı savaşçı” ve “Muhafız savaşçı” şu anda aktif olarak seçebileceğimiz sınıflardan, bunun yanı sıra yakında gelecek olan sınıfta listede olmasına rağmen hakkında hiç bir şey göremiyoruz.

Yukarıda belirttiğimiz sınıfların kendilerine özel dörder tane özelliği bulunuyor ve sınıfların amaçlarını da ekranda okuyabiliyoruz, sırasıyla sınıfların özellikleri şu şekilde.

  1. Kurnaz düzenbaz – Gizlilik – Yemle ve çek – Kan banyosu – Hırsızlık
  2. Sadık ruban – Astral değişim – İyileştirici söz – Alev darbesi – Din
  3. Kontrol büyücüsü – Büyü misili – Serin darbe – Arkana tuhaflığı – Arkana
  4. Büyük silahlı savaşçı – Depar – Cezalandırıcı hücum – Çelik çığı – Zindancılık
  5. Muhafız savaşçı – Muhafız – Tecrübeli tehlike – Savaşçı toparlaması – Zindancılık
Ve merak edenler için ise bu sınıflara özel görünümler şu şekilde ancak, dikkatiniz çekerim ki görseller Tiefling ırkına ait, siz hangi ırkı seçtiyseniz o ırka sınıf seçeceğiniz için bu görünüm değişecek, burada bahsetmek istediğim sadece sınıflar arasında nasıl bir fark olduğunu göstermek.

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize] [resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize] [resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Şimdi ise karşınızda Kabiliyet puanlarıbelirleme alanı.

Kabiliyet seçim alanında yapmamız gerekenler esasında çok kolay, Aşağıdaki görselde de anlayacağınız gibi bu alana gelmeden önce yaptığımız ırk ve sınıf seçimi bu alanda seçeceğimiz kabiliyet puanlarını etkiliyor, mesela ben daha önce sınıf olarak Kurnaz Düzenbazı seçmiştim bu nedenle de bana verilen ana kabiliyet “Çeviklik” ikincil kabiliyetler ise “Karizma” ve “Kuvvet” oluyor.

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Bu alanda 6 Farklı kabiliyetimizi güçlendirmemiz mümkün, bu kabiliyetler sırasıyla şöyle “Kuvvet”, “Zeka”, Bünye”, “Bilgelik”, “Çeviklik” ve “Karizma” olarak değişiklik göstermekte.

Benim sınıf tercihim den dolayı yukarıda da belirtiğim gibi “Çeviklik” başta olmak üzere “Karizma” ve “Kuvvet” değerlerim yüksek, ayrıca ırksal tercihim den dolayı da 2 bonus arasından birini seçebiliyorum, ilk tercih +2 Bünye +2 Karizma verirken diğeri ise +2 Zeka + Karizma veriyor.

Bu değerleri değiştirmek için ise Zar atabilirsiniz, zar atmanın bir sınırı yok istediğiniz değerleri elde edene kadar bu tür değişiklikler yapmanız mümkün kılınmış durumda.

Sırada Görünüm var, bu kısımdan kısaca bahsedip geçeceğim bir çoğumuz zaten burayı fazlasıyla biliyordur bu nedenle uzun uzun anlatmaya gerek yok, iki farklu görünüm seçeneği mevcut, çok falza uğraşmak istemeyenler için hazırlanmış 12 farklı kişiselleştirilmiş hazır seçenek mevcut, aşağıdaki görselde görüldüğü gibi

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Ancak sizde benim gibi hazır olanları yetersiz buluyorsanız biraz uğraşarak kendi karakterinizi tamamen kişiye özel yapabilirsiniz, aşağıdaki görselde de gördüğünüz gibi bir çok özelliği barındıran bu kapsamlı karakter kişiselleştirmesi ile Neverwinter’da harikalar yaratmak mümkün.

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Özelleştirme ile istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz özellikle sırasıyla şu şekilde

  1. Kafa şekli
  2. Saç
  3. Gözler
  4. Kaşlar
  5. Yüz kılları
  6. Cilt
  7. Boynuzlar
  8. Dövmeler
  9. Yaralar
  10. Yüz ölçüsü (manuel)
  11. Vücut şekli
  12. Vücut ölçüleri (manuel)
Şimdi ise sırada oluşturduğumuz karakterin geçmişini belirlemeye geldi.

Bu seferde yaratmış olduğumuz karakter için son dokunuşları yapmaya geldi, bu bölümde karakterimizin geçmişini belirleyeceğiz.

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi öz geçmiş 2 bölüme ayrılıyor, ilk bölüm “Karakterin Kökeni” ikinci bölüm ise “Tanrı Bağlılığı” olarak görünüyor, ilk olarak Karakterin kökeninden bahsedecek olursak bu bölümde seçmemiz için 14 Bölge bulunuyor, bu bölgelerin kendine özel hikayeleri var her bölgenin farklı köken tipleri var örnek verecek olursak Ejderha sahilinin Çileci savaşçı ve acar korsan olarak iki farklı alt kökeni bulunuyor ve bu bölgenin hikayesini kısmen değiştiriyor.

Tüm Kökenleri detaylı olarak inceldiğimiz de aşağıdaki gibi bir sonuç ortaya çıkıyor

  1. Luruar – Luruarlı harper – Korunaklı öğretici – Dünya görmüş maceracı
  2. Luskan – Eski çete üyesi – Luskan ödül avcısı
  3. Neverwinter – Zeki fırsatçı – İnançü üyesi – Milis savunucu – Irfan arayıcı
  4. Waterdeep – Fakirleşmiş soylu – Açıkgöz göçmen
  5. Northdark – Firari köle – Northdark kaşifi – Underdark’tan sürgün edilmiş
  6. Gri vadi – Kahraman evladı – Yabani genç – Orman avcısı
  7. Netheril – Netherese alt sınıf – Shodovar seçkini – Saharcıların sırt çekirdeği
  8. Myth Drannor – Taçların torunu – Cormanthot’un kalbi – Askeri gelenek
  9. Dalelands – Savaş görmüş deneyimli asker – İttifak’ın çoçuğu – Zoaraki göçebe
  10. Cormyr – Wheloon kaçağı – Mor ejderha
  11. Ejderha sahili – Çileci savaşçı – Acar korsan
  12. Baldur’s Gate – Alevli yumruk paralı askeri – Hoşnutsuz mülteci – Dünyevi kabadayı
  13. Amn – Alazlı kılıç çaylağı – Esrarengiz infazcı – Canavar avcısı
  14. Moonshae Adaları – Amnlı mülteci – Ffolk köylüsü – Kuzeyli savaşçı
Yukarıdaki liste fazlasıyla yardımcı olacaktır, oyun içindende hikayeleri okuyarak seçim yapmanız mümkün, fazla detaya girmemek için buradan yazma gereği duymadım, Köken seçiminin yanı sıra birde Din seçimi yapmamız gerekiyor, din seçimi yapmamız için 12 farklı din oluşturulmuş bizde istediğimiz seçiyoruz, bu dinleri şu şekilde sıralamak mümkün.

  1. Amaunator
  2. Chauntea
  3. Corellon
  4. Kelemvor
  5. Moradin
  6. Oghema
  7. Selüne
  8. Silvanus
  9. Sune
  10. Tempus
  11. Torm
  12. Tymora
Be Din seçimdi de tamamladıktan son olarak karşımıza son olarak aşağıdaki ekran geliyor.

[resize=100][ATTACH=CONFIG]2621[/ATTACH][/resize]

Henüz yapmanız gereken son işlem ise karakterinize bir isim vermeniz bunun için “Karakter Adı” yazan yere tıklamanız yada Rastgele seçeneğine tıklayarak rastgele demeniz, Rastgele dediğiniz de oyun sizin için ad-soyad oluşturuyor, isminizi de belirttikten sonra “Maceraya başla butonu aktif oluyor, şimdilik başlangıç rehberi bitti diyebiliriz, iyi oyunlar.
 
oyunu daha önce oynamış olmama rağmen o kadar dikkat etmemiştim şimdi yeniden başlayacağım
 
Oyuna yeni başlayacağım şuan gözüken en iyi mmorpg bu gibi duruyor ücretsiz olarak hadi bakalım teşekkürler konu için
 
MMORP arıyordum bakalım bu nasılmış. teşekkürler yazı için
 
Geri
Üst